Teaming Partner van PTP IT

Wij (PTP Groep) zijn al jaren Gold partner van HPE en merken als geen ander dat het voor de gemiddelde reseller steeds moeilijker wordt om de partnerstatus te behalen of te behouden. De hoge (opleidings)kosten, afnamevereiste en tijd die je moet besteden aan de certificering zorgen ervoor dat het bijna onmogelijk is om je investering eruit te halen.

De kosten voor een Gold Certificering lopen in de tienduizenden euro’s, en zelfs een Silver status kost gemiddeld al meer dan EUR 15.000,- aan trainingskosten, verloren uren en aanverwante kosten.

Daar komt nog bij dat de kortingen die je bij de fabrikanten krijgt pas na een aantal maanden worden uitgekeerd, en deze sterk aan (negatieve) veranderingen onderhevig zijn. Dit legt dus ook beslag op de cashflow.

Door de krachten te bundelen door middel van het Teaming Partnerschap, kun je gebruikmaken van de voordelen die PTP als Gold Partner heeft. Daardoor kun je je focussen op de andere zaken die het ondernemen met zich meebrengt.


Andere voordelen zijn dat je bij ons de kortingen direct ontvangt en niet pas na maanden, zoals bij de fabrikant. Je kunt gebruikmaken van de kennis die er bij ons aanwezig is en je krijgt toegang tot de voordelen die de Gold Partner-status met zich meebrengt, zoals de tools om de juiste configuraties te maken voor jullie klanten.

Door met ons samen te werken hoef je geen nee te verkopen tegen projecten die normaal gesproken te groot voor je zijn. Zeker gezien het veranderende IT-landschap, waarbij grote bedrijven steeds groter en machtiger worden, is het belangrijk om de samenwerking op te zoeken.

En dat zonder zelf een investering te hoeven doen!

Verkoop je normaal gesproken geen HPE-producten? Geen probleem! Door met ons samen te werken krijg je toegang tot het HPE-productportfolio zonder nee te hoeven verkopen als een klant voor HPE wil kiezen.


Geen Teaming Partner

X Hoge opleidingskosten!

X Hoge minimale afnameverplichting!

X Afwezigheid werknemers i.v.m. scholing.

X Minimaal 2-3 technici in dienst!

X Jaarlijks terugkerende kosten voor certificeringen.

X Veel tijd kwijt aan het ontwerpen van een configuratie.

Teaming Partner

✔︎ Profiteer direct van (omzetonafhankelijke)korting! 

✔︎ Besparing in kosten voor scholing.

✔︎ Win meer projecten én maak meer marge!

✔︎ Gecertificeerde engineers voor het juiste advies!

✔︎ De bestelde IT hardware configuratie geassembleerd door gecertificeerde engineers.