IT hardware huren en/of leasen

Wist je dat je bij PTP IT ook IT hardware kunt huren en/of leasen?

De flexibiliteit van o.a. het (tijdelijk) opschalen van de IT capaciteit naar de benodigde behoefte, gekoppeld aan het voordeel van VASTE maandelijkse tarieven. Geen tussentijdse verhogingen van de tarieven, maar een tarief dat gedurende de looptijd van het huur- en/of leasecontract hetzelfde blijft. Zo weet de klant bij ons direct waar hij gedurende de looptijd van het contract aan toe is.

Waarom IT hardware en software bij PTP IT huren?

Try en Buy
De klant wil graag in een nieuwe IT omgeving voor de toekomst van het bedrijf investeren. Maar is de gekozen oplossing wel de juiste? Er zijn namelijk vele oplossingen mogelijk. Waarom risico’s nemen of grote kosten maken voor overcapaciteit, terwijl de risico’s op hoge kosten of verkeerde hardware geminimaliseerd kunnen worden door de gekozen oplossing eerst te testen. De nieuwe omgeving eerst uitgebreid testen en vervolgens zeker weten dat he de juiste keuze is. Niets is vervelender dan na de aanschaf van een nieuwe IT omgeving tot de conclusie moeten komen dat de samenwerking tussen software en hardware niet optimaal is. Huur daarom de nieuwe IT omgeving eerst bij PTP IT. Als de klant tevreden is over de nieuwe omgeving en de uitgevoerde testen kan deze testomgeving na de testperiode ook overgenomen worden. Het try en buy principe.

(Tijdelijke) opschaling IT-capaciteit
Men hoeft niet in een cloud omgeving te werken om de IT capaciteit tijdelijk op te kunnen schalen. Ook middels de huur van IT systemen is het mogelijk de IT capaciteit tijdelijk op te schalen. Bijvoorbeeld tijdens een productiepiek of een seizoensgebonden piek. Als de piek voorbij is stoppen ook de extra kosten. Zo maximaliseert de klant de opbrengsten en behoud controle over de kosten. Het is natuurlijk zonde om te betalen voor iets wat niet gebruikt wordt.

Wel de flexibiliteit die het opschalen in een Cloud omgeving kan bieden, maar met volledige controle over eigen IT omgeving en de veiligheid daarvan.

Levertijd overbruggen
Duurt de levering van de nieuwe IT omgeving langer dan gewenst en wil de klant alvast van start met de (nieuwe) plannen. Waarom niet tijdelijk huren? Er kan direct gestart worden met de productie, uitvoering van de plannen, etc. Ook het huren van onderdelen ter uitbreiding van de huidige omgeving, behoort tot de mogelijkheden. Een vertraagde of lange levertijd kan op deze manier simpel worden opgelost en hoeft de plannen niet in de weg te staan. Bij PTP IT helpen we graag verder en denken we graag mee in oplossingen.  

Schade door calamiteit
Is de IT omgeving in een brand verwoest of is de IT omgeving door een andere reden langere tijd down en wil de klant snel weer operationeel zijn, dan is de huur van een tijdelijke IT omgeving de perfecte oplossing. Door onze grote voorraad kunnen we snel schakelen en de klant binnen een paar uur na de calamiteit van een compleet werkende nieuwe IT omgeving voorzien. Het belangrijkste is om de operationele schade te beperken en de productieomgeving snel weer op gang te brengen. Er zijn tenslotte nog veel meer zaken die dan de aandacht vragen.

Leasing
Mocht men een IT omgeving voor een langere tijd willen leasen, 3-5 jaar of zelfs langer? Ook dan denken we graag mee in oplossingen en kijken we naar de IT behoefte. Ook software, of tussentijdse hardware uitbreidingen kunnen in de lease worden meegenomen.

Na afloop van de leaseperiode nog altijd tevreden over de hardware en wil men deze graag behouden? Ook dat is mogelijk!

Neem voor de huur – en/of leasemogelijkheden contact op met je accountmanager, of mail naar info@ptpit.nl.

We denken graag met je mee!