IT hardware huren en/of leasen

Wist je dat je bij PTP IT ook IT hardware kunt huren en/of leasen?

De flexibiliteit van o.a. het (tijdelijk) opschalen van de IT capaciteit naar de benodigde behoefte, gekoppeld aan het voordeel van VASTE maandelijkse tarieven. Geen tussentijdse verhogingen van de tarieven, maar een tarief dat gedurende de looptijd van het huur- en/of leasecontract hetzelfde blijft. Zo weet je bij ons direct waar je gedurende de looptijd van het contract aan toe bent.

Waarom IT hardware en software bij PTP IT huren?

Try en Buy
Je wil graag in een nieuwe IT omgeving voor de toekomst van je bedrijf investeren. Maar is de gekozen oplossing wel de juiste? Er zijn namelijk vele oplossingen mogelijk. Waarom risico’s nemen of grote kosten maken voor overcapaciteit, terwijl je de risico’s op hoge kosten of verkeerde hardware kunt minimaliseren door de gekozen oplossing eerst te testen. Zo kun je de nieuwe omgeving uitgebreid testen en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Niets is namelijk vervelender dan na de aanschaf van een nieuwe IT omgeving tot de conclusie moeten komen dat de samenwerking tussen software en hardware niet optimaal is. Huur daarom je nieuwe IT omgeving eerst bij PTP IT. Als je tevreden bent over de nieuwe omgeving en de uitgevoerde testen kun je deze testomgeving na de testperiode ook overnemen. Het try en buy principe.

(Tijdelijke) opschaling IT-capaciteit
Je hoeft niet in een cloud omgeving te werken om de IT capaciteit tijdelijk op te kunnen schalen. Ook middels de huur van IT systemen is het mogelijk de IT capaciteit tijdelijk op te schalen. B.v. tijdens een productiepiek of een seizoensgebonden piek. Als de piek voorbij is dan stoppen ook de extra kosten. Zo maximaliseer je de opbrengsten en behoud je controle over de kosten. Het is natuurlijk zonde om te moeten betalen voor iets wat je eigenlijk niet gebruikt.

Dus wel de flexibiliteit die het opschalen in een Cloud omgeving je kan bieden, maar met volledige controle over je eigen IT omgeving en de veiligheid daarvan.

Levertijd overbruggen
Duurt de levering van je nieuwe IT omgeving langer dan gewenst en wil je toch wel graag van start met de (nieuwe) plannen. Waarom niet tijdelijk huren? Je kunt direct starten met de productie, uitvoering van de plannen, etc. Ook het huren van onderdelen ter uitbreiding van uw huidige omgeving, behoort tot de mogelijkheden. Een vertraagde of lange levertijd kan op deze manier simpel worden opgelost en hoeft uw plannen niet in de weg te staan. Bij PTP IT helpen we je graag verder en denken we graag mee in oplossingen.  

Schade door calamiteit
Is je IT omgeving in een brand verwoest of is je IT omgeving door een andere reden langere tijd down en wil je snel weer operationeel zijn, dan is de huur van een tijdelijke IT omgeving de perfecte oplossing. Door onze grote voorraad kunnen we snel schakelen en je binnen een paar uur na de calamiteit van een compleet werkende nieuwe IT omgeving voorzien. Wij ontzorgen je graag op het gebied van jouw IT omgeving en zorgen dat je snel weer operationeel bent. Het belangrijkste is om de operationele schade te beperken en de productieomgeving snel weer op gang te brengen. Er zijn tenslotte nog veel meer zaken die dan je aandacht vragen.

Leasing
Mocht je eventueel een IT omgeving voor een langere tijd willen leasen, 3-5 jaar of zelfs langer? Ook dan denken we graag mee in oplossingen en kijken we naar jouw IT behoefte. Ook software, of tussentijdse hardware uitbreidingen kunnen in de lease worden meegenomen.

Na afloop van de leaseperiode nog altijd tevreden over de hardware en wil je deze graag behouden? Ook dat is mogelijk!

Neem voor de huur – en/of leasemogelijkheden contact op met je accountmanager, of mail naar info@ptpit.nl.

We denken graag met je mee!