IT Distributie

IT distributeur

Een IT distributeur, is een bedrijf dat fungeert als een tussenpersoon tussen IT-fabrikanten en wederverkopers. De belangrijkste functie van een IT-distributeur is het distribueren van IT-producten en eventueel -diensten.

Onafhankelijk of geregistreerd IT distributeur?

Een onafhankelijke IT-distributeur en een geregistreerd IT Distributeur zijn twee verschillende typen bedrijven die IT-producten en -diensten leveren, en ze opereren op verschillende manieren binnen de IT-sector.

Onafhankelijke IT-distributeur:

Een onafhankelijke IT-distributeur is meestal een derde partij die IT-producten van verschillende fabrikanten en leveranciers inkoopt en vervolgens aan klanten doorverkoopt. Ze zijn doorgaans niet exclusief gebonden aan een specifieke fabrikant of merk. Ze kunnen een breed scala aan producten en merken aanbieden. Onafhankelijke distributeurs kunnen flexibel zijn en kunnen producten van verschillende bronnen verkrijgen om aan de specifieke behoeften van hun klanten te voldoen.

Ze kunnen vaak concurrerende prijzen aanbieden omdat ze kunnen kiezen uit verschillende aanbiedingen van fabrikanten.

Geregistreerde IT-distributeur:

Een geregistreerde IT-distributeur is meestal een bedrijf dat een formele relatie heeft met één of meerdere specifieke fabrikanten of merken van IT-producten. Ze zijn geregistreerd of geautoriseerd door de fabrikant om de producten van dat specifieke merk te distribueren. Deze registratie kan specifieke certificeringen en training vereisen. 

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een onafhankelijke IT-distributeur en een geregistreerd IT-distributeur ligt in hun relatie met fabrikanten en de mate van specialisatie. Een onafhankelijke distributeur is breed en kan producten van verschillende merken aanbieden, terwijl een geregistreerde distributeur zich specialiseert in de producten van specifieke merken en meestal directe ondersteuning en expertise biedt voor die merken. 

PTP IT Distributie

PTP IT Distributie is al bijna 20 jaar één van de grootste onafhankelijke distributeurs van IT hardware in Europa. PTP IT levert computer hardware, o.a. servers en opties, care packs, netwerkproducten, desktops, notebooks en monitoren van de merken HPE, HP en Csico. PTP IT heeft als onafhankelijk distributeur én Teaming Partner het beste van twee werelden onder één dak. 

PTP licentieert zich tot het allerhoogste niveau, koopt strategisch in, en de klant profiteert van die voordelen!

Als zakelijke wederverkoper zoek je naar een partner die jouw zakelijke doelen begrijpt, betrouwbare service biedt en een waardevolle relatie opbouwt. 

  • Expertise en ervaring

Bij PTP hebben ze diepgaande kennis van IT-hardware. Met gecertificeerde accountmanagers helpen ze graag bij het samenstellen van de juiste configuratie en kunnen je helpen de beste producten en oplossingen te kiezen voor jouw klanten.

  • Uitgebreide voorraad en snelle levering

Dankzij haar grote voorraad is PTP IT in staat om de producten de volgende dag, desgewenst dezelfde dag, bij jou of bij jouw klant aan te leveren.

  • Concurrentievoordeel

PTP IT Distributie biedt niet alleen concurrerende prijzen, maar ook waarde. Zij begrijpen dat marge belangrijk is, en werken samen met jou om winstgevende oplossingen te vinden.

  • Betrouwbaarheid en betrouwbaar partnerschap

Als Teaming Partner doet PTP IT géén zaken met eindgebruikers, maar kiezen er bewust voor om uitsluitend met zakelijke wederverkopers te werken.
Mocht een eindgebruiker contact met PTP IT opnemen, dan zoeken zij een geschikte reseller in zijn/haar omgeving om die vervolgens met elkaar in contact te brengen.

Teaming partner

Om wederverkopers te ondersteunen en hen dezelfde voordelen te bieden als gecertificeerde partners, is het idee van een ‘’Teaming partner’’ ontstaan. Dit idee vertegenwoordigt een slimme aanpak om IT-professionals te ondersteunen bij het realiseren van hun zakelijke doelen en het benutten van groeikansen, zonder dat ze aan alle vereisten moeten voldoen voor een volledige partnerstatus. Een Teaming partner geniet van diverse voordelen, waaronder toegang tot kennis en expertise, evenals exclusieve inkoopmogelijkheden bij haar leveranciers. Dit betekent dat zelfs kleinere IT-ondernemingen kunnen profiteren van de voordelen die voorheen alleen beschikbaar waren voor grotere spelers in de branche.

Waarom PTP IT als jouw IT distributeur?

Met PTP IT als jouw IT distributeur kies je voor expertise, betrouwbaarheid en groeimogelijkheden. PTP IT begrijpt de behoeften van zakelijke wederverkopers en bieden de tools en ondersteuning die je nodig hebt om te excelleren in de competitieve wereld van IT-hardware.

Neem contact op

Ben je klaar om de volgende stap te zetten in jouw IT-distributiereis? Neem contact op met ons team en ontdek hoe PTP IT Distributie jou kan helpen om jouw zakelijke doelen te bereiken.