Van HDD naar SSD

Als zakelijke wederverkoper ben je ongetwijfeld op zoek naar manieren om je IT-business te verbeteren en te laten groeien. In deze blog vertellen we je graag meer over een overstap van HDD naar SSD, en belichten we de voordelen hiervan.

HDD’s (Hard Disk Drives) hebben lange tijd de standaard voor opslag in IT-systemen bepaald. Ze hebben zeker hun voordelen, vooral als het gaat om kosten per gigabyte opslag. Maar laten we eens dieper ingaan op de redenen waarom een eindgebruiker mogelijk nog zou overwegen om HDD’s te gebruiken:

  • Kosteneffectief: HDD’s zijn over het algemeen goedkoper per gigabyte in vergelijking met SSD’s. Als kosten een cruciale factor zijn in jouw zakelijke strategie, kan HDD een aantrekkelijke optie lijken.
  • Grote opslagcapaciteit: HDD’s bieden doorgaans meer opslagruimte dan SSD’s. Dit kan voordelig zijn voor toepassingen die enorme hoeveelheden data opslaan, zoals archiveringssystemen.
  • Compatibiliteit: Als je werkt met oudere hardware die geen SATA- of NVMe-aansluitingen ondersteunt, kunnen HDD’s de enige optie zijn

Hoewel deze redenen op het eerste gezicht overtuigend lijken, is het belangrijk om de veranderende markt en technologische vooruitgang in overweging te nemen.  Laten we nu de voordelen van SSD’s verkennen en waarom ze de toekomst van IT-opslag zijn.

Waarom SSD’s de juiste keuze zijn voor IT-handelaren:

  • Veel kleiner: SSD’s zijn aanzienlijk compacter dan HDD’s, wat de mogelijkheid biedt om ruimte te besparen en efficiëntere systemen te bouwen.
  • Beter bestand tegen schokken en schade: Hoewel HDD’s robuust kunnen zijn, kunnen SSD’s dankzij het ontbreken van bewegende delen nog beter tegen schokken en trillingen.
  • Tot wel 4 keer sneller: SSD’s bieden aanzienlijk hogere snelheden bij het opstarten, laden van applicaties en het overdragen van gegevens, waardoor de algehele systeemprestaties verbeteren.

Als zakelijke wederverkoper is het essentieel om vooruit te kijken en te investeren in technologie die jouw concurrentiepositie versterkt. SSD’s bieden niet alleen betere prestaties, maar ook ruimtebesparing, duurzaamheid en snelheid. 

Klaar om de overstap te maken? Neem nu contact op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij de transitie van HDD naar SSD. 

Wist je dat?

PTP IT Distribution al bijna 20 jaar één van de grootste onafhankelijk distributeurs is van IT hardware in Europa. PTP IT levert IT hardware, o.a. servers en opties, storage, netwerkproducten en opties daarvoor, van de merken HPE, HP, Cisco en Microsoft.